A 2016-os esztendő első kisvasutas rendezvényeként január 23-án, szombaton különvonatot indít az ÉSZAKERDŐ Zrt. Mahócára.

Erre az alkalomra érdekes téli programokkal készül a fónagysági Bagoly-Vár Erdészeti Erdei Iskola. A menetrend szerinti vonatok által nem járt szárnyvonalon való vonatozásra a bükki erdők és a kisvasutak szerelmeseit egyaránt várjuk.

A program keretében két járat indul Miskolc-Dorottya utcáról Mahócára, valamint három járat vissza Mahócáról Miskolc-Dorottya utcára. A délelőtti mahócai vonatérkezés után vezetett séta indul a fónagysági Bagoly-Vár Erdei Iskolához, ahol a gyermekek és szüleik érdekes téli programokon vehetnek részt. Szép havas táj esetén Mahóca és Ortástető között fotósvonatot is indítunk. Az erdei iskolai programokat és a fotósvonatot csak a délelőtti különvonat utasainak ajánljuk.

A fónagysági erdészeti erdei iskolába érkező vendégeinket Tél Tündér és Erdész Apó köszöntése fogadja. Ezt követően különféle szabadtéri és beltéri programok várják az érdeklődőket: lesz téli tematikájú kézműves foglalkozás gyermekeknek, erdei iskolai bemutató és alkalom esetén akár hóállat-készítő verseny is. A kellemes szabadtéri tartózkodáshoz tábortűz adja majd meleget és a jó hangulatot. A résztvevőknek forró teával és egy kis meglepetéssel is készülnek az erdei iskola vendéglátói.

Forrás: Északerdő Zrt.