A „Muzsikál az erdő” Príma díjas rendezvénysorozat 2016-ban már a 13. évadára készül.
Május 21-én Székesfehérvár közelében, a Gaja-völgyi Tájcentrumban várják régi ismerőseiket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket a szervezők, akik hűek maradnak elveikhez és a család valamennyi tagja számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget kínálnak.
A Príma Díjas rendezvény szakvezetéses erdei sétát, valamint klasszikus zenei és a népzenei erdei koncerteket kínál, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek és a helyi művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményt. Nem marad el az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram sem. A május 21-i rendezvény Fehérvárcsurgó közelében, a Gaja-völgyi Tájcentrumban valósul meg Székesfehérvár Megyei Jogú Város és a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. támogatásával.
"Székesfehérvár mindig is fontosnak tartotta a környezettudatos életmódot, a Modern Városok program kapcsán nagyszabású erdősítés indult el, parkokat alakítunk ki, arra törekszünk, hogy szelektíven gyűjtsünk minden hulladékot és óvjuk, védjük a természeti értékeinket." - mondta el a rendezvény kapcsán Deák Lajosné tanácsnok, önkormányzati képviselő, aki szólt arról is, hogy a város önkormányzata a fehérvári és megyei természetvédő egyesületekkel közösen dolgozik annak érdekében, hogy környezettudatos magatartást alakítsanak ki az emberekben. "Családoknak, iskoláknak és óvodáknak is szívesen ajánlom a Muzsikál az erdő programjait, olyan rendezvényről van szó, ami közösséget teremt, épít, óv és véd." - tette hozzá Deák Lajosné.
A programok megvalósításában zenészek, művészek, erdészek, természetvédők vesznek részt. A sportolni vágyók május 21-én kerékpár túrán vehetnek részt, majd pontérintős tájékozódási verseny lesz a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség rendezésében. Délután erdei sétát szerveznek néprajzi elemekkel, majd kórustalálkozóra is sor kerül a Szeles árok erdei szentélyénél, ahol fellép a Vox Mirabilis Kamarakórus és a gyulai Erkel Kórus is.
 
Szabó Lajos erdőmérnök, főszervező elmondta, hogy minden nap tapasztaljuk a lélek és a természet pusztítását, az aggasztó társadalmi és természeti folyamatokat pedig egyre többen próbálják megállítani. "A természet jelzéseket ad nekünk. Tavaly ősszel olyat láttam, amit addig még sohasem, hogy októberben úja kihajtottak a hársak. Olyan jelzések ezek, hogy komolyan kell venni a klímaváltozással kapcsolatos figyelmeztetéseket. A 13 évvel ezelőtt megfogalmazott küldetésünk most is élő, alapvető célunk, hogy az embereket a környezettudatosabb, fenntarthatóbb élet felé fordítsuk az erdő, a zene és a művészetek erejével." - fogalmazott a Muzsikál az erdő főszervezője.
PROGRAMTERV 2016 május 21. : 8.00-10.00 „Muzsikál az erdő” kerékpártúra a Királyi Erdőbe Fejér Megyei Természetbarát Szövetség rendezésével - Indulás 9.00, Székesfehérvár 10.00-12.00 „Muzsikál az erdő” Pontérintős tájékozódási verseny, Fejér Megyei Természetbarát Szövetség (Horváth István FMTSZ főtitkár, tel:20/325 5210) - Nevezés: 9. 00-10. 00 Gaja-völgyi Tájcentrum GPS:N 47.296785, E 18.229440, 10.30 „Muzsikál az erdő” Fotókiállítás, „Muzsikál az erdő” Gyermekrajz kiállítás megnyitója. Megnyitja Balsay Miklós, az Erdőért Egyesület elnöke, 11.00-12.00 Madármentés - lélekmentés a Királyi Erdőben, a Vadmadárkórház Székesfehérvár bemutatója, előadó Dr. Berkényi Tamás, 13.00 Erdei klasszikus zenei koncert a Szeles árok Erdei szentélyénél, Fellép: Corpus Harsona Quartett, művészeti vezető Pálinkás Péter, 14.30 Erdei séta néprajzi elemekkel, Téma: Erdei életközösség, fenntartható erdőgazdálkodás. Indulás Pisztrángos tótól. Túravezetők: Király Zoltán és Szabó Lajos erdőmérnökök 16.30 Erdei koncert (Szeles árok Erdei szentély), Köszöntők az Összetartás emlékplakettnél, Kórustalálkozó a Szeles árok Erdei szentélyénél, Fellép: Vox Mirabilis Kórus, karnagy Zemlényi Katica (Székesfehérvár) és Erkel Kórus, karnagy Perlaki Attila (Gyula), Részletek hangzanak el a „Muzsikál az erdő” Irodalmi Pályázatának helyezett alkotásaiból, 18.00 Orosz Zoltán harmonikaművész koncertje a Pisztrángos tónál, 19.00 Tábortűz (borkóstoló)- Pisztrángos tónál

Forrás: Székesfehérvár