Március 29-én nyitja meg kapuit a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum a Grassalkovich-kastélyban. Egész nap látványos, szórakoztató programok várják az érdeklődőket Hatvanban.

Egy egész napos ünnepség keretében megnyílik a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum. A város ad otthont az Országos Horgász és Vadásznapnak. - Délelőtt lesz a hivatalos megnyitó, délután pedig szabadon látogatható lesz a kastély és a hozzá tartozó kert. Ezen a napon sok, látványos és szórakoztató programot fogunk biztosítani mindenki számára - fogalmazott Szabó Zsolt polgármester.


A megnyitón a programok reggel nyolc órakor egy látványos Szent Hubertus Misével kezdődnek a Szent Adalbert Templomban. Ezt követően megnyitják a főtéren az Országos Horgász és Vadásznapot. Lesz vadászkutya-, vadhívó-, fegyveres- és solymászbemutató valamint gyermekelőadás. Fellépnek helyi kórusok valamint Charlie, Cserpes Laura és Rúzsa Magdolna is. A programokat este hét órakor és fél nyolckor a kastély falán egy fényfestészeti bemutató zárja.


Forrás: Hatvan Online