A Magyar Szakszervezeti Szövetség Somogy megyei területi szerve ítélte oda a rangos díjat a somogyi erdőgazdaságnak.

A kitüntető cím átadására 2017. április 27-én került sor, Kaposvárott.
A megyében a SEFAG - szezontól függően - 2000-2200 embernek biztosít megélhetést. Ma a magyar vidéken nincs az agrárágazatban az erdészeti társaságoknál szervezettebb nagyfoglalkoztató. Ráadásul azokon a területeken, ahol nincs ipar, és nincs más munkaadó.

Állami vállalatként a SEFAG Zrt-nek nem csak a profit fontos, hanem a foglalkoztatottak elégedettsége is. A cégvezetés filozófiája, hogy a dolgozói közérzet elsődleges. Akkor lehet fegyelmet és elkötelezettséget elvárni a dolgozótól, ha megkapja azt a gondoskodást, amiből érzi, hogy fontos a vállalat számára. Csak így működőképes igazán egy vállalat. Ebben a körben lényeges a szociális gondoskodás is. Az elmúlt években jelentős bérfelzárkóztatás történt a cégnél, mind az alkalmazotti, mind pedig a fizikai munkavállalói körben. A bérrendezésnek köszönhetően ágazati szinten is előkelő helyet foglal el a somogyi erdőgazdaság, de a megyében sincs oka a szégyenkezésre. Az alapbéren kívüli juttatások rendszere tovább emeli munkavállalói megélhetési lehetőségeit. E téren 12-18 ezer forintos keret áll munkavállalók rendelkezésére. Továbbá iskolakezdési támogatás, bérlakás, jogsegélyszolgálat, továbbképzési támogatás, munkaruha, illetményfa, hűségjutalom, segélyezési rendszer színesíti a plusz juttatások körét. Kamatmentes hitelt is nyújt a Társaság azon munkavállalóinak, akik építkeznek vagy lakást újítanak föl. A közelmúltban vállalati program segítette a devizahitel-károsultakat.

A cégvezetés még a ’90-es évek elején hozta létre a „Segítség a Bajban” Alapítványt, azok megsegítése céljából, akik valamilyen „katasztrófa” helyzetbe (baleset, hirtelen halál) kerülnek.
Kiemelt figyelmet fordít a SEFAG Zrt. az esélyegyenlőség biztosítására. Ezek rehabilitációs státusokat jelentenek a cégnél élve a kormányzat nyújtotta lehetőséggel.
Természetesen a munkakörnyezet is meghatározó a munkavállalói elégedettség terén. A központi székházon kívül az erdészetek is elfogadható esztétikai és kommunális színvonalon működnek. A cég lehetőséget teremt rekreációs szolgáltatás igénybevételére is.

A cég a társas kapcsolatok fejlesztését célzó, kedélyjavító rendezvényeket rendszeresen szervez. Ezek körébe tartozik többek között a bál, a főzőfesztivál, valamint a tanulmányút. A társaság a vezetők számára több napos vezetői tréninget is szervez, amelyet pszichológus vezet.

Összességében a cég kiemelkedő lehetőségeket biztosít munkavállalói számára, melyhez minden egyes ember hozzájárul tudásával, egyéniségével. Ennek köszönhető a SEFAG Zrt. sikere.

Forrás: Sefag Zrt.