lövészverseny vadászoknakGöcsej Kupa néven rendeztek lövészversenyt a községben kialakított versenypályán a közelmúltban. Az egész napos küzdelemben főleg zalai vadászok vettek részt, de távolabbról is érkeztek sportolók.

A Zalaerdő Zrt. Pusztaapátiban kialakított lőterén zajlott az idei év egyik legjelentősebb, kifejezetten vadászok számára meghirdetett versenye. Az egyéni nevezőknek - akik két korcsoportban, ifjúsági és felnőtt korosztályban mérhették össze tudásukat -, valamint a három főből álló csapatoknak a versenykiírás értelmében összesen négy feladatot kellett leküzdeniük. A versenyszámok között két golyós (bukó és álló cél), valamint két sörétes (korongvadászat és traplövészet) szerepelt.

A Göcsej Kupa lövészverseny felnőtt kategóriáját 352 ponttal a VADEX csapatának tagja, Maár Gyula nyerte, második helyen a Zalaerdő versenyzője, Karikó Róbert végzett 344 ponttal, a harmadik helyet pedig a Pilis színeit képviselő Macsek Lajos szerezte meg. Az ifjúsági kategória győztese a zalabaksai Gróf Áron lett 314 ponttal, míg a csapatversenyt a szintén zalabaksai Gróf András, ifj. Gróf András, Gróf Áron összetételű hármas nyerte 956 ponttal.

Forrás: ForestPress