A Pipacs Vadászkürt Egyesület kürtösei gyülekezésre hívó kürtjelére június 10-én, 11.00 órakor a Törteli Rákóczi Ferenc Vadásztársaságnál korábban volt, elhunyt tagjai tiszteletére és emlékére rendezett kopjafa avató ünnepségére gyülekeztek az elhunytak hozzátartozói, meghívott vendégek és a vadásztársaság tagjai a társaság vadászházánál.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy régi kötelességének tett eleget a vadásztársaság, amikor a hosszú ideje tervezett, a vadásztársaságnál tagsági viszonyban álló, elhunyt vadászbarátaink emlékére kopjafát állítunk.dav

Ez év áprilisában döntés született arról, hogy még ebben az évben, lehetőleg mihamarabb a tervet meg kell valósítani.

A döntést tett követte és most itt állunk a felavatandó kopjafa előtt, amely méltó emléket állít volt vadásztársainknak. Azoknak, akiknek tevékeny érdemei van a vadásztársaság stabil működésében és jó hírnevének öregbítésében.

bst

Az ünnepségünket csak az tény homályosítja el, hogy olyanokat ünneplünk, akik már nem lehetnek közöttünk.

Eközben látható volt, hogy nagyon sok hozzátartozó szeméből kicsordult a könny.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Végezetül példaképül állította a fiatal vadászaink elé az elhunytak tevékenységét, a közösséghez való tartozás fontosságát, az egymásért való tenni akarást, a vadászias magatartást, a vad iránt érzett tiszteletet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ezek után átadta a szót Ottohál Vilmosnak a vadásztársaságunk volt tagjának, aki anekdotákkal elevenítette fel a régmúlt idők közös vadászatait, az előnyúl befogásokat, a külföldiek vadásztatásait, közös rendezvényeinken történteket.

Majd Földi Pál a szomszédos Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság elnöke beszédében többek között hangsúlyozta: „Nekünk feladatunk van, nem kis feladat, megfelelni a ránk hagyott örökségnek és nevelni, oktatni az utánunk jövőket. Példát mutatni, mint ahogy mi is pallérozódtunk eleink szárnya alatt és büszkén állhatunk az emlékükre állított kopjafa előtt. Bizton állíthatom a leckét megtanultuk, mert igaz az a mondás „Ki múltját nem becsüli, a jövőt nem érdemli.”

Földi Pál meleg méltató szavai után a jelenlevő hozzátartozók és vadásztársak a kopjafánál elhelyezték a megemlékezés virágait.

Befejezésül a Hetesy Károly a vadásztársaság elnöke megköszönte az egyesület tagjainak a mai ünnepség érdekében kifejtett munkáját és minden jelenlévőt meghívott a vadászház ebédlőjébe egy vaddisznóból készült pörkölt elfogyasztására.

Forrás: Vadászlap