Bögöz két házánál, két különböző utcában jeleztek medvetámadást szombatra virradóra – tudtuk meg Szilágyi Ferenc alpolgármestertől. A nagyvad ismét tyúkokat ölt.

Az elöljáró szerint tarthatatlan a helyzet, egyre nagyobb félelem uralkodik a faluban, a lakosok folyamatosan ébren vannak, lármáznak és tüzeket gyújtanak. Ezért hétfőn a polgármesteri hivatal együttműködési szerződést írt alá a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesülettel annak érdekében, hogy a vadászok kutyákkal hajtsák el a település határában rejtőzködő és szinte minden este garázdálkodó medvéket.

Bukarestbe vonulnának a medvék miatt A székelyföldi polgármesterekkel közösen vonulnának Bukarestbe a Felcsík Kistérségi Társulás tagjai, valamint Hargita Megye Tanácsa, amennyiben a környezetvédelmi tárca nem talál megoldást az egyre gyakoribbá váló medvetámadásokra – olvasható a megyei tanács közleményében. A tervek szerint július 5-ére kérnek meghallgatást a környezetvédelmi minisztertől, ha a tárca addig nem hozza meg a problémát orvosló rendeletét. A tiltakozó mozgalmat ugyanakkor Arges, Brassó és Prahova megyére is kiterjesztenék, ahol szintén nagy gondok vannak.

A medvetámadások mielőbbi megfékezése érdekében arra kérik a polgármestereket, hogy jelezzék az akcióhoz való csatlakozási szándékukat Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesületénél, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a 0740–169850-es telefonszámon.

Forrás: Székelyhon.ro