A Zala megyei vadászkamara és a NAK stratégiai együttműködési megállapodást írt alá 2017. július 14-én ünnepélyes keretek között a vadászkamara zalaegerszegi épületében.

Nádor László, az Országos Magyar Vadászkamara Zala Megyei Területi Szervezete elnöke köszöntőjében elmondta, hogy fontos évet tudhatnak maguk mögött, hiszen módosult a vadászati törvény és a kamarai törvény is. Tájékoztatott, hogy a vadászkamarai választás 82%-os részvételi aránnyal, legitim módom lezajlott. Ezt követően bemutatta a két új tájegységi fővadászt, akik közvetlenül a Földművelésügyi Minisztérium alá tartoznak.

Az új elnökségre fontos feladatok várnak, hiszen 2021-ben vadászati világkiállítást szerveznek, várhatóan Keszthelyen, a Helikon Vadászati Múzeumban, valamint tervezik egy vadgazdálkodási alap létrehozását is, amely augusztus végétől lesz elérhető vadászati szervezetek számára. Az alapra pályázatot lehet majd benyújtani. Mint mondta, a megyei vadászkamara 2017. július 13-án megválasztott elnöke és elnöksége számára fontos, hogy a NAK-kal való együttműködés jegyében a két szervezet tagjai megismerjék egymás problémáit, egymás teherviselési képességét. Egymás rendezvényein kölcsönös képviseleti lehetőséget biztosítanak.

Süle Katalin, a NAK megyei elnöke elmondta, hogy fontosak a közös gyökerek a két szervezet munkája során, hiszen az élelmiszer-előállítók sikere is nagyban függ a vadászattól. Mindkét kamara számára fontos, hogy megóvjuk a természetet, a problémákat most egy asztalnál ülve közösen oldjuk meg. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részt vett a vadászati törvény megalkotásában, valamint a jelenleg átalakításra váró erdészeti törvény módosításában. Hangsúlyozta, hogy Zalában, mint a legerdősültebb megyében fontos a vadgazdálkodás és a földtulajdonosok együttműködése, amely a kamara erdő- és vadgazdálkodási osztályának munkájában is kiemelt szerepet kap.

Forrás: Nak