szarvas vadászat vaddisznó vadászatA kilencven szarvasból 30 „trófeavad”, 60 pedig szelekciós okok miatt kerül kilövésre az elkövetkező időszakban — magyarázta el lapunknak Ghiran Gheorghe, az AJVPS ügyvezető elnöke. Ezekért egyenként 200, illetve 220 lejt fizetnek a vadászati jogot elnyerők. A vaddisznók egyéni kilövési jogáért egyedenként 300 lejt kell lepengessenek az egyesületnek a vadászok.
A 2008-2009-es vadászszezon vaddisznóra különben szeptember 15-én kezdődik, de előtte augusztusban külföldieket vár az egyesület kistestű madarakra: fürjekre, vadkacsára.
Az ügyvezető elnök közlése szerint elsősorban az olaszok járnak előszeretettel tájainkra, de francia csoport is bejelentkezett már erre az időszakra. Esetükben jóval többe kerül a vadászat, mint itteni társaik esetében: csak a vadászatszervezésért 150 eurót kell fizetniük, és emellett a vadaspusztai vendégházban biztosítanak nekik szállást: ellátással együtt 60 euró egy nap ára. Évente mintegy 60 külföldi vadász látogat a megyébe Ghiran szerint.

Forrás: Szatmári Magyar Hírlap