európai erdők heteFelhívás országos és helyi szintű események szervezésére az Európai Erdők Hete 2008. október 20-24 közötti eseménysorában: konferenciák, erdészeti politikai fórumok, a nyilvánosság bevonását célzó események, erdészeti vásár, séták és gyalogtúrák a természetben, kiállítások, szimbolikus jellegű események, mint például faültetés vagy a jobb kommunikációt célzó sajtóesemények és a kapcsolattartást javító rendezvények.

Az EU francia elnöksége idején kerül sor az Európai Erdők Hete megrendezésére. A szervezésben szorosan együttműködik az Európai Bizottság, a FAO, a UNECE (United Nations Economic Commission for Europe) és az Európai Erdők Védelméért Miniszteri Konferencia.
Megjelent az Európai Erdők Hete szervező bizottsága felhívása:
Tisztelt UNECE (United Nations Economic Commission for Europe) delegáció vezetők, FAO Európai Erdészeti Bizottság!
Amint ismeretes, az Európai Erdők Hete rendezvényeinek lényeges eleme az egyes országok közreműködése. Már korábban is kértük a nemzetek hozzájárulását, és sok résztvevőtől már folyamatosan kapunk is információt. Elkészült a weboldal, www.europeanforestweek.org,, ahol közvetlenül jelentkezhetnek azok a szervezetek, amelyek valamilyen eseménnyel regisztrálják részvételi szándékukat, közreműködésüket az Európai Erdők Hete rendezvényeinek sorában.
Kérjük, küldjék tovább a hírlevél tartalmát, az információt az önök országában érdekelt szervezetnek, s tegyék meg, ami módjukban áll, hogy kezdeményezzék országuk hozzájárulását az Európai Erdők Hete eseményeihez.
Ezek között lehetnek országos vagy helyi események, programok, amely események kiterjeszthetőek egy-egy egész régióra: konferenciák, erdészeti politikai  fórumok, a nyilvánosság bevonását célzó események, erdészeti vásár, séták és gyalogtúrák a természetben, kiállítások, szimbolikus jellegű események, mint például faültetés vagy a jobb kommunikációt célzó sajtó események és a kapcsolattartást javító rendezvények.
A web-oldalt folyamatosan frissítjük, az Európai Erdők Hetéről szóló újabb információkkal. Kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a szervező csoporttal!

A hazai fejleményekről megkérdeztük Kiss Jánost, az FVM Természeti Erőforrások Főosztálya vezetőjét. Az interjút a ForestPress csütörtöki kiadásában olvashatják.

Forrás: ForestPress