ozbaktiszaalpar 751x500Se vadászati, se fegyvertartási engedélye nem volt azoknak a tiszaalpári gyanúsítottaknak, akik egy puskával lelőttek egy őzbakot vasárnap este Tiszaalpár határában.

Lőfegyverrel való visszaélés, lopás és orvvadászat a vád a testvérpár ellen.
Amint azt Kőrös Lajos, a Tiszaalpári Tisza Vadásztársaság vadászmestere elmondta, vasárnap délután őzbakot szerettek volna elejteni egyik vadásztársával. Találkoztak két fiatalemberrel, akik közül az egyik még kiskorú volt, a testvére viszont már betöltötte a 18. évét. A két fiú amikor észrevette a vadászokat, leguggolt a fűbe. Ekkor már a közelükben volt egy 022-es kaliberű kispuska és a már elejtett őzbak. A kérdésre, hogy mit keresnek ott, azt válaszolták, hogy a vasútállomásra mennek, és el is indultak a helyszínről. A vadászok körbenéztek és megtalálták a vadat és a fegyvert is. A vadászmester szerint az őzet gerincen lőtték és próbálták volna elvinni, de rajtakapták őket. Szóltak a rendőröknek, akik ki is jöttek és a tiszakécskei rendőrőrsre szállították a fiatalokat, akik beismerték tettüket. Kőrös Lajos szerint a trófea értéke 200-250 ezer forint körüli, a vad eszmei értéke azonban meghaladja a 800.000 forintot.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrse nyomozást indított lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett és más bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt egy 24 éves tiszaalpári férfi és 16 éves társa ellen. A személyek a gyanú szerint szeptember 17-én 18 óra 50 perc körül Tiszaalpár külterületén az egyik vadásztársaság területén – vadászati engedély nélkül – egy engedély nélkül tartott puskával lelőttek egy őzbakot, amit a fegyverrel együtt a helyszínen hagytak. A férfinél megtartott házkutatás során 25 lőszert, a helyszínről pedig a lőfegyvert foglalták le a nyomozók – tájékoztatta lapunkat a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A gyanúsítottak az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek.

Forrás: Baon