együttműködnek a rendőrök és a vadászokTalálkozóra hívta a térség vadásztársaságainak vezetõit Arató László, keceli rendõrkapitány a kapitányság elõadótermébe. A gyűlést a természet és a vadállomány elleni bűnözési esetek elszaporodása tette indokolttá. A fatolvajok, a tiltott helyeken quadozók, az illegális szemétlerakók, a ragadozó madarakat megmérgezõ emberek nagy károkat okoznak a természetnek, amit sürgõsen meg kell állítani. A vadásztársaságok és a rendõrség együttgondolkodását jelzi, hogy a találkozón mind a 12 vadásztársaság - köztük a keceli Béke Vadásztársaság is képviseltette magát. A kapitány felvázolta a megoldásra váró gondokat, mint mondta, sürgõsen meg kell találni azokat a közös pontokat a rendõrök és a vadászok együttműködésében, ahol véget tudnak vetni a természetkárosító bűnözésnek.

A találkozón Lovasi Attila alezredes, a természetkárosításokról, a falopásokról, az illegális szemétlerakásokról számolt be, Szarvas József fegyverügyi elõadó beszélt a helyes fegyverhasználatról és a fegyvertartás fontosabb szabályairól, Medgyesi Gergely, a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi õre pedig a jelentõs méreteket öltött ragadozó madarak ellen elkövetett mérgezési esetekrõl számolt be.

A mintegy kétórás találkozó rendkívül eredményesnek bizonyult, bebizonyosodott, hogy jó néhány közös együttműködési területen van tennivalójuk a vadászoknak és a rend õreinek. A kapitány nagyobb rendõri jelenlétet ígért a külterületeken, és a vadászok is kifejezték együttműködési készségüket.

Forrás: Gongrádió