lorist 2017Mintegy 450 kiállító vesz részt az idén ötvenéves jubileumát ünneplő LORIST Idegenforgalmi, Halászati, Vadászati és Sportfelszerelés-kiállításon Újvidéken.

Többek között Ausztriából, Macedóniából, Horvátországból, Szlovéniából, Romániából és Magyarországról is érkeztek résztvevők az újvidéki kiállításra.

Európában egyedülálló vadásztrófeák tárlatát is megtekinthetik a látogatók az idei LORIST-on. Goran Trivan, Szerbia környezetvédelmi minisztere a kiállítás megnyitóján elmondta, hogy a rendezvény kulturális és környezetvédelmi szempontból is fontos Újvidék számára. „Szerbia kétségkívül fejlődik. Engedjék meg, hogy elmondjam azt, hogy minden, amivel itt találkozunk, a halászat, a vadászat, a turizmus, a sport, a lovászat, a hortikultúra, az ökológia, a trófeák és minden más akkor lehetnek országunk gazdagságának a trófeái, ha megértjük, hogy mindezt maga a környezet köti össze.”


Újvidék számára az egyik legnagyobb siker az, hogy olyan generációk nevelkedhetnek a városban, akik az ilyen rendezvényeknek köszönhetően is érteni fogják, mit jelent gondoskodni a bolygónkról – mondta el a megnyitón Miloš Vučević, Újvidék polgármestere. „A LORIST 50 éve rendszeresen megnyitja kapuit a természet és a világunk kedvelői előtt. Amikor valami ennyi éven át fenn tud maradni a piacon, akkor a legkevesebb amit tehetünk, hogy gratulálunk az Újvidéki Vásár minden munkatársának, a látogatóknak és a kiállítóknak ezen a népszerű őszi rendezvényen.”

A LORIST vasárnapig várja az érdeklődőket. A belépőjegy ára 300 dinár (≈750 Ft), a csoportos jegy 200 dinárba (≈500 Ft) kerül.

Forrás: Vadászat.net