nem tudták elzavarni a vaddisznókatErdészek és vadászok tegnap zöldhajtást tartottak Sopron körnéykén, hogy a lakott területek közeléből távolabb zavarják a vaddisznókat. Brennbergbányáról és a Kutyahegyről jelezték: a vaddisznók bemerészkednek a házakhoz. A kerítéseket megrongálják, az udvarokat, kerteket feltúrják.

A lakossági felvetésekre tegnap úgynevezett zöldhajtást tartottak a szakemberek. Román József, a Taeg zrt. vadgazdálkodási igazgatója elmondta: az ágfalvi temetőtől indult akció elsődleges célja nem a vadászat, hanem a vad lakott területektől való elriasztása, az ott tanyázó kondák erdő felé terelése volt. A résztvevők egészen a Kutyahegyig fésülték át a terepet. A hajtás során sikerült rálelniük azokra a vaddisznókra, amely állatok a házakhoz merészkednek.

Az állatok sem a riasztólövésekre, sem a vadászkutyákra nem mozdultak ki helyükről, s mivel az adott térség nem vadászterület, lelőni sem lehetett azokat. Most az önkormányzathoz fordulnak, hogy a telek gazdáját az ingatlan rendbetételére szólítsák fel, a vaddisznók ekkor biztosan elhagyják majd a környéket.

Forrás: Kisalföld