síntolvajok garázdálkodtak az erdei vasútnálElfogták a lillafüredi kisvasúton garázdálkodó síntolvajokat. Négy alacskai férfit vettek őrizetbe, és megtalálták az ellopott síndarabokat is - közölte a miskolci rendőrség. A tolvajok a Mahócás és a Csanyik-völgyi állomás közötti szakaszon szedték fel a síneket és a váltókat. A kár mintegy ötmillió forint. A Miskolci Rendőrkapitányságra először augusztus 1-jén érkezett bejelentés arról, hogy a Mahócás és a Csanyik-völgyi állomás közötti erdei vasúti szakaszon ismeretlenek kompletten felszedtek és elvittek síneket, váltókat, amelyek értéke mintegy ötmillió forint - mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főkapitányság szóvivője.
Hozzátette: augusztus 6-án ugyanerről a szakaszról 1,5 millió, míg 7-én 250 ezer forint értékben szedtek fel síneket. A bűncselekményeket mindig éjjel követték el, és mindhárom esetben oxigénnel vágták le a síndarabokat.
A rendőrök augusztus 8-én éjjel csaptak le a tolvajokra, akik újabb méterekkel akarták megrövidíteni a vasúti pályát. Négy alacskai férfit vettek őrizetbe, és megtalálták az ellopott síndarabokat is - közölte a szóvivő.

Forrás: MR