vadaszkurtegyesuletHazánkban eddig egy nemzetközi és három nemzeti vadászkürtös versenyt rendezett a VKE Magyar Vadászkürt Egylet.

Az idei, egyben negyedik Nemzeti Vadászkürtös Versenyt Albertirsán rendezték meg, május 25-26 között. A házigazda ezúttal Albertirsa városa és a Pipacs Vadászkürt Együttes volt, de ott volt a támogatók között a Harmatrázó Vadásztársaság és annak elnöke, Boldóczki Pál is. Az albertirsai vadászkürtös rendezvény talán az egyik első állomása a 2021-es Vadászati Világkiállítás felhozórendezvényeinek.

A vadászkürtös csapatok, ezúttal is hozták a szokásos jó hangulatot, a színes forgatagot és a kellemes vadászzenét. A jó hangulat mellett a színvonalra sem lehetett panasz, hisz az egylet élcsapatai mind indultak. Ráadásul most igen komoly volt a tét, hiszen az első két csapat kapott jogot a szeptember 28-án rendezendő Európa Bajnokságon való indulásra. Emellett természetesen ott voltak a gyerekcsapatok, a Baranya Vadászkürt Együttes és a Pipacs Vadászkürt Együttes utánpótlás csapatait hallhatták az érdeklődők a város főterén felállított színpadon.

Maga a verseny, a kiváló akusztikával rendelkező Irsay György kastély árnyas fái alatt lett megrendezve. Hét csapat nevezett és mindenki megérkezett a megnyitóünnepség kezdetére. A napi programban szerepelt még az egylet éves részközgyűlésének megtartása, valamint az ünnepélyes díjkiosztó. Örömteli és a fejlődés egyértelmű jele, hogy minden csapat elérte az arany minősítést, melyhez csak gratulálni lehet. A zsűri elnöke ezúttal a Csehországból érkező Peter Vacek volt, aki záróértékelésében méltatta a csapatok felkészültségét. A nap végén a vadászkürtös együttesek, a szervezők és a nézők jó hangulatban búcsúztak egymástól, készülve a 2021-ig előttünk álló feladatokra.

Forrás: Vadászlap