pilisi gimszarvas„Itt van az ősz, itt van újra, / S szép, mint mindig, énnekem. / Tudja isten, hogy mi okból szeretem? de szeretem.”

Petőfi Sándor soraival hangolódunk az őszre, hiszen a hétvégén belépünk Szent Mihály havába, azaz a naptári ősz első hónapjába. Ősszel csodálatos színekben pompázik az erdő, a fák piros, sárga, barna levelekbe öltöznek. Szeptember első hétvégéjén a meteorológusok szerint még meleg időre számíthatunk, melyet helyenként zivatarok kísérhetnek. A nyári szünet utolsó napjait érdemes egy erdei kirándulással összekötni. Bakancsot fel! Irány az erdő! Turistaútjaink jól járhatóak, kisvasútjaink menetrend szerint közlekednek.

Szarvasbőgő szeptember
A szeptemberi erdő a gímbikák énekétől hangos a Bükkben és a Mátrában. A gímszarvas bika jellegzetes bőgése a tehenek terelgetését szolgálja, és egyben a többi bikának jelzi elszántságát, erejét, pozícióját.
Aki még nem hallotta, annak különleges élményt nyújthat a szarvasok éneke, ezért az EGERERDŐ Zrt. a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasúton két alkalommal (09.15 és 09.22.) szarvasbőgő kisvonatot indít a Stimecz-házhoz, ahol interaktív előadás, fotókiállítás is várja a kíváncsi érdeklődőket. Már fogadjuk a regisztrációt a telefonon és e-mailben!

A szarvasbőgéssel elindul a vadászati szezon, melyben a vadászatok idején erdőlátogatási korlátozások várhatóak. Az erdőjárók a friss hírekről az erdőgazdálkodó facebook oldalát tájékozódhatnak!

Gasztrofesztivál
Vadételek ínyenceit hívjuk a 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválra, Soponyára, ahol az Egererdő Zrt. csapata is indul. Szeptember 1-jén trófeabemutatóval, tesztvezetéssel, fegyverbemutatóval, kulturális és gyerekeknek szóló programkavalkáddal is színesítik a rendezvényt, melynek fókuszában az ízek állnak. Sok szeretettel várunk mindenkit!

Egri Erdészeti Nyílt Nap
Kedden, 9 és 16 óra között Erdészeti Nyílt Napot tart az Egererdő Zrt. Egerben, az Érsekkertben. A program idei díszvendége a Magyar Madártani Egyesület Bükki Helyi Csoportja, aki a Bükk madárvilágának bemutatásával színesíti a programot. Regisztrálni még lehet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. Kedden találkozunk! Vigh Ilona kommunikációs és közjóléti vezető

Forrás: Egererdő Zrt.