kaeg5Az idei évben a hagyományos trófeaszemlét és – a szintén hagyományosnak számító – hivatásos vadászok évi lőversenyét összekapcsolva tartotta meg az Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. a Ravazdi Erdészet Magyalosi Lőterén.

Az egész napos programot adó lövészetet csak a trófea szemle kis ünnepségére szakította meg. Az erdőgazdaság vezetői, hivatásos vadászai és a meghívott vendégek előtt, a kiállított 49 db trófea díszletében, Nagy Balázs vadászati főellenőr elemezte az idei vadászidény eseményeit, eredményeit, tanulságait.

Az évet értékelve elhangzott, hogy a Duna árterén keresztül a Bakony aljáig tartó vadászterületen a szigorúbb előírások miatti óvatosságból adódóan, nagyjából húsz gímbikával lőttek ki kevesebbet a korábbi évekhez képest.

Elmondta, hogy nem könnyű feladat a szigorodó elejtési szabályokhoz, trófeabírálati elvekhez igazodni és a vadgazdálkodási terveket is tartani. Megköszönve a kollégák teljesítményét a továbbiakra is kérve őket, hogy tűzparancsot csak a lehetőségekhez mért leggondosabb mérlegelés után adják ki a vendégvadászoknak. Mindezt annak érdekében, hogy csak a valóban golyóra érett és a szabálytalan elejtés kategóriába biztosan nem eső egyedek kerüljenek puskavégre.

Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az elkövetkező időben a termelői szemlélet helyett a minőségi vadászt legyen a fő szempont, ügyelve arra is, hogy a ritkább tűzparancs ne vegye el a vendégvadászok kedvét és a kilövési keretszámok is teljesüljenek.

KÉPGALÉRIA

Forrás: Kaeg Zrt.