muflonkos naturhunMindenszentek napja emlékeztet minket, hogy itt van november, de az időjáráson ez nem érzékelhető, hiszen szokatlan meleg van.

Akár 20 fokos nappali hőmérsékletben, sok napsütésben lesz részünk a hosszú hétvégén, de helyenként kisebb mennyiségű csapadék is előfordulhat a meteorológusok szerint.
A négy napos hétvégén az elhunyt szeretteinkről való megemlékezés mellett egy kis pihenés is belefér a családi programba, melynek helyszíne mi is lehetne más, mint egy csodás őszi erdő!

Vadász szemmel
A szarvasbikák után a muflon kosok vették át az „erdei küzdőteret”, hiszen elindult a muflonok üzekedése. A kosok hatalmas küzdelme, csigájuk egymásnak koppanása messze elhangzik az őszi erdőben, ahol egész nap keresik az ideális párt, nyájat.
Az óraátállítás miatt a kiránduláshoz alkalmas idő beszűkült, így az egyéni vadászatok sikerességének érdekében kérjük a kirándulókat, hogy csak 9 és 14 óra között tartózkodjanak az erdőben.
Novembertől az EGERERDŐ Zrt. vadászterületein elindulnak a társasvadászatok, melyek pontos helyszíneit, időpontjait a facebook oldalon fogjuk közzé tenni. Kérjük, hogy kövessék oldalunkat.

Erdei vasutak
Az erdei vonatok a hosszú hétvégén is menetrend szerint várják az utasokat. https://www.facebook.com/events/695816427470315/ Holnap Szilvásváradon és Felsőtárkányban közlekednek a kisvonatok, de péntekes már a Mátravasúton is utazhatnak a természetjárók.
A Mikulásjáratok programja elkészült és elérhető a facebookon. Ünnepi mesejátékok, krampuszok, Rudolf és persze a Mikulás mindenkit szeretettel vár! Már lehet jelentkezni az ünnepi járatokra! https://www.facebook.com/events/1926310040767658/

Forrás: Egererdő Zrt.