herman2Évek óta hagyomány a szombathelyi Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakiskolában, hogy a fegyvertartás és a vadászat jogszabályi feltételeivel rendelkező végzős tanulók apróvadvadászaton vehetnek részt az oktatási vadászterületen.

November 3-án ködös időben gyülekeztek az Alpokaljai Vadászati Közösség tagjai és vendégei Bozsokon. A vendégek között voltak Tóth Csanád és Kovács Róbert végzős erdészeti és vadgazdálkodási technikus tanuló is. Diana kegyes volt az ifjú nimródokkal, Róbertnek sikerült egy gyors lövéssel élete első szajkóját terítékre hoznia. Röviddel ezután a távolban a hajtók által keltett fácánkakas emelkedett a magasba a fák fölé és haladt a leálló vadászok felé. Igazi toronykakas volt, amire többen tettek lövést, de a nagy magasság miatt ezek sikertelen próbálkozások voltak. Tóth Csanád azonban – aki többször bizonyított már a szakmai és lövészversenyeken – egy remek lövéssel sikeresen hozta terítékre a madarat.

A vadászat végén a Bögöti Gábornak, a vadászat vezetőjének, a diákok büszke és boldog tanárának jutott a megtiszteltetés, hogy az ifjú vadászokat a magyar vadászetika regulái szerint szajkó- és fácánvadásszá avathatta. A vadászaton hajtóként részt vett Vinkó Dominik és Berics Dániel két helyi kilencedikes diák is, akik ügyesen álltak helyt a sűrű, vizes nádasban. Köszönet nekik és a többi hajtónak, kutyavezetőnek és a vadásztársaknak, hogy segítették a fiatalok balesetmentes és sikeres vadászatát.

Forrás: hermanszombathely.hu