az ország legjobb vadászaMOSONMAGYARÓVÁR - Megyénkbeli az ország két legeredményesebb hivatásos vadásza a napokban rendezett országos szakmai verseny eredménye alapján. Az első helyen Takács Gábor végzett, a második Kuslics István lett A hivatásos vadászok országos szakmai versenyének második napját rendezték a minap Mosonmagyaróváron, a Lajta-Hanság Zrt. majoroki lőtéren. A vadászoknak itt korong- és golyóslövészetben, négy versenyszámban kellett bizonyítaniuk tudásukat. A kétnapos versenyen megszerezhető 460 pontból száznak a sorsa dőlt el a nagy gyakorlatot és összpontosítást igénylő viadalon.
Az egész napon át tartó lövészverseny végére kiderült, hogy megyénkbeli az ország két legjobb hivatásos vadásza.
Az első helyen Takács Gábor, a Lajta-Hanság Zrt. hivatásos vadásza végzett, mögötte Kuslics István Sopronból, a harmadik pedig Szalay Csaba lett Vas megyéből.   
Takács Gábor, mint mondta, nagyon örül a győzelemnek, rendkívül nehéz volt a verseny és elfáradt a két nap alatt. A megmérettetésre soproni kollégájával együtt készültek az el múlt hónapokban.
Giczi Ferenc, a megyei vadászkamara alelnöke, a verseny főszervezője büszke az eredményre. Elmondta: számítani lehetett Takács Gábor győzelmére, hiszen már háromszor szerepelt eredményesen országos versenyen és háromszor nyert megyei
megmérettetést is. A mostani rendezvénnyel kapcsolatban Giczi Ferenc hangsúlyozta: a felkérés a megrendezésre már önmagában elismerése a megyénkben folyó magas színvonalú vadgazdálkodásnak. A főszervező hozzátette: a szakma összefogásának igazi példája volt ez az országos verseny, hiszen együtt dolgoztak a megyei vadászkamara   vezetői, a Nyugat-magyarországi Egyetem munkatársai, valamint a megyei vadászati felügyelőség, a Tanulmányi Erdőgazdaság és a Lajta-Hanság Zrt. vadászati szakemberei.

Forrás: Kisalföld