medvéket futamított meg a kiskutyaHárom medvét futamított meg egy mindössze 7 kilós kutya az Egyesült Államokban. A cocker spániel-pudli keveréknek fő fegyvere nem a fogazata, hanem a hangja: elviselhetetlenül tud ugatni. Gazdái reggel kiengedték családi házukból szokásos kerti portyájára a mindössze 8 hónapos Pawlee-t, amely "vendégekre" bukkant: három medvére, egy anyamackóra és két bocsára. Utóbbiak is jóval termetesebbek az ebnél, ám annak irgalmatlan ugatása annyira megzavarta őket, hogy felmenekültek egy fára. Az éktelen csaholásra egy kilencéves fiúcska ment ki a házból. Visszafelé jóval gyorsabban érkezett és elújságolta szüleinek a medvetrió látogatását.

A rendőrséget vagy vadőrséget azonban nem kellett bevonni, mert a mackók maguktól megfutamodtak, visszacaplattak a kerítésen túl kezdődő vadonba. Az eset New Jersey állam északi részén történt, és úgy tűnik, arrafelé az ölebek mellett igen harciasak az ölmacskák is. Előfordult már, hogy cica kergetett fel medvét fára.

A környéken nem ritkák a medvék, de a kutyás család még soha nem látott a portáján vagy annak közelében egyet sem. Pawlee fülbántó hősiessége révén feltehetően tíz évig megint nem fog.

Forrás: MTI