spanyol és olasz vadászok békésbenAz osztrák és a német vadászok mellett egyre több spanyol és olasz vadász űzi a vadat Békés megyében - közölte a megye fővadásza sajtótájékoztatón pénteken, Szabadkígyóson.

Zuberecz Tibor elmondta: a korábbi években jellemzően osztrák és német vadászok járták a megyét, ám az utóbbi időszakban egyre inkább átveszik a vezetést a spanyol és olasz vendégek. Az évi 2-3.000 külföldi bérvadász jelentős bevételeket hoz a térség közel nyolcvan vadásztársaságának.

Az idei szezon jobbnak ígérkezik, mint a tavalyi, a megye jellemzően apróvad törzsállománya, a 100-120 ezres létszámú fácán- és nyúlállomány garancia a sikeres vadászatra.

A szeptember elsején induló nyúl-, majd az október elején kezdődő fácánszezonra a megye 2.700-as létszámú vadásztársadalma is vár, akik közül mintegy 200 hivatásos - tette hozzá.

A fővadász az MTI érdeklődésére elmondta, hogy nem jellemző az orvvadászat a megyében, hiszen a jól belátható vadászterületeken nagyobb a kockázat, ráadásul a nagyvadak aránya alacsony az apróvadakéhoz képest.

Zuberecz Tibor végezetül elmondta, hogy az idén szeptember hatodikán, a szabadkígyósi kastélyparkban rendezik meg a megyei vadásznapot.

Forrás: MTI