Putyin leterítette a támadó tigristAz ukrán és az orosz sajtó szenzációként közölte a hírt, mely szerint Putyin orosz kormányfő egyetlen jól célzott lövéssel leterített egy tigrist, amely újságírókra akart támadni. A vérfagyasztó történetet többek között a Korrespondent.net ukrajnai hírportál is közkinccsé tette. Tény, hogy Vlagyimir Putyin, az Oroszországi Föderáció miniszterelnöke vasárnap látogatást tett az orosz tudományos akadémia egyik távol-keleti rezervátumában, ahol többek között az amuri (usszuri) tigrisek kihalásának megakadályozására irányuló erőfeszítésekről tájékozódott. A Szevercov Intézet munkatársai bemutatták neki azt a készüléket, amely az egykor százezer, s ma már csupán 4000 – orosz területen mindössze 450 – egyedet számláló tigrispopuláció életvitelét, a vadászterületén való mozgását lehet tanulmányozni.

A kutatók a gyakorlatban is demonstrálni kívánták a GPS-Argos nyomkövetővel ellátott nyakörv, a tigrisek befogására szolgáló, korszerű hurokcsapda és egy szintén új rendszerű bénító fegyver alkalmazását, ezért kikísérték a terepre, ahol egy csapdába esett nagymacska szomszédságában a Vesztyi hírtelevízió népes forgatócsoportja várta.
A kormányfő megérkezésekor a hatalmas tigris megriadt, valami módon kiszabadult a hurokból és az újságírókra támadt. Ám ekkor Putyin a nála lévő fegyverrel egy jól célzott lövést adott le, mely révén a bénító lövedék pontosan a ragadozó lapockáját találta el – írja az ITAR-TASSZ-ra hivatkozva a Korrespondent.net.

Miután a tigris aléltan összerogyott, az orosz miniszterelnök segített a kutatóknak a GPS-nyakörv felhelyezésében, illetve megmérte a nagymacskát az orrától a farka végéig.
A tévéstáb pedig – természetesen – mindezt rögzítette is.

Forrás: FH