vadászkutyaNagy sikere volt az első alkalommal megrendezett kutyaszépségversenynek, amelyet az Országos Magyar Vadászkamara Kynológiai Bizottsága szervezett. A versenyre 42 ebet neveztek be.

- A Lentiben megrendezett Országos Vadásznap szakmai programját szerettük volna néhány új, érdekes elemmel kiegészíteni - mondta Néber Szilveszter, az Országos Magyar Vadászkamara Zala Megyei Területi Szervezetének titkára. - Ezek közé tartozott a vadászkutya szépségverseny.

- Úgy gondolom, első alkalommal ez is nagyszerű eredmény - tette hozzá a szépségverseny lebonyolításával megbízott hivatásos vadász, Takács Árpád. - Ugyancsak nagy érdeklődés kísérte az egyéb vadászkutyákkal megrendezett bemutatót, melyek szintén újdonságnak számítottak, hiszen sem az országos, sem a megyei vadásznapokon nem láthattak hasonlót a résztvevők. Az agárfuttatás során bemutattuk, régen hogyan történt az agárral való vadászat, a vonszalék vércsapa munkára pedig a mai napig használják a kutyákat egy sebzett vad felkutatásánál.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szakmabelieken túl a rendezvényre kilátogatókat is vonzotta a kutyabemutató, ezért azt a későbbiekben is tervezik megismételni. A hivatásos vadász szerint a jövőben ugyanakkor célszerű volna nagyobb hírverést csapni neki, hiszen a 42 részt vevő kutyából mindössze hármat neveztek előzetesen, a többit a helyszínen.

Forrás: Zalai Hírlap