futocelA Magyar Sportlövők Szövetsége 2019. július 8–15. között a Bakonyerdő Zrt. gyenesdiási lőterén rendezte a Futócéllövő Európa-bajnokságot, amelyen a szakág színe-java, tíz országból közel nyolcvan résztvevő mutathatta meg egyedülálló tudását és élvezhette a hagyományos magyar vendégszeretetet a Balaton közvetlen közelségében.

A futócéllövészet hazánkban óriási hagyományokkal rendelkezik, versenyzőink az elmúlt évtizedek során számos világ- és Európa-bajnoki címet szereztek. A szakág egyik legkiemelkedőbb bázisa a csodálatos környezetben fekvő gyenesdiási lőtér valamint az itt működő, az olimpiai résztvevő Major Veronika nevével fémjelzett BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub. Nem csoda, hogy az idei kontinensviadal megrendezését is eme nagyszerű és folyamatosan megújuló létesítménybe álmodták meg.



Major Veronika az 50 m-es Futócéllövő Európa-bajnokság utolsó versenynapján európa-csúccsal nyert 50 m futócél vegyes nő versenyszámban! Vera 380 körös teljesítménnyel végzett az első helyen, őt az ukrán Avramenko követi 377 körrel, a harmadik az orosz Izmalkova lett 375 körrel. A magyar csapat harmadik helyen végzett (Major Veronika, Körtvélyessy Gabriella, Bedekovich Viktória).

Forrás: Hazai Vadász