jnsz vadasznapSzeptember 21-én rendezték meg a Jász-Nagykun-Szolnok megyei vadásznapot Abádszalókon, a Tisza-tó partján.

A vadásztársaságok főzőcsapatai már korán reggel hozzákezdtek a főzőversenyre szánt ételek elkészítéséhez. Eközben a nagyszínpadon megtartották a megnyitóünnepséget, melynek keretében egy őzbak terítékénél tiszteleghettek a megye vadászai. Ezt követően adták át a vadászati kitüntetéseket, elismeréseket.

A nap további részében a résztvevők vadászkutya- és solymászbemutatót tekinthettek meg. A rendezvény színvonalát tovább emelte a trófeakiállítás, ahol számos kiváló trófeát tekinthetett meg a nagyérdemű. A rendezőknek köszönhetően, a nap folyamán több versenyszámban is összemérhették ügyességüket a vadásztársak, volt korong- és légpuska-lövészverseny is.

Számos érdekes bemutatót és előadást is meg lehetett hallgatni. A megye adottságainak megfelelően, talán a legfontosabb előadásokat az őzgazdálkodásról és az egyre nagyobb számban a megye területén is jelen lévő aranysakálról lehetett hallgatni.

A nap végén megtörtént az eredményhirdetés és a tombolahúzás.

Forrás: Hunormagazin