vadaszkamarai trofeaszemleImmár nem kérdés: hagyománnyá nemesült a kezdeményezés, hogy évről-évre a bakonyi Gyilkos-tó fölött, a hivatásos vadászok emlékhelyénél mondunk köszönetet azoknak a szakembereknek, akik nélkül sok szakmai sikerrel és vadászélménnyel lennénk szegényebbek.

A november derekán tartott eseményt a Bakony Vadászkürt Egylet kürtszignáljai nyitották meg, majd a házigazda Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója, Varga László az emlékhely létrehozásának szándékát, motivációját felidézve rámutatott: szükséges, hogy legyen egy hely a rohanás közepette megállni, mepihenni, és köszönetet mondani azoknak, akik a szó legnemesebb értelmében vadőrök, a vad őrzői, munkájuk pedig több mint kenyérkereset: életfelfogás és élethivatás.

Ugron Ákos Gábor vezérigazgató a Verga Zrt. képviseletében mondott köszönetet a szakszemélyzet munkájáért. Mint rámutatott: változó világban élünk, a társadalmi és a természeti környezet sem állandó, ami megnehezíti a vadőrök dolgát. A kihívásoknak való megfeleléshez szükséges az elméleti megalapozottság, ugyanakkor felkészült és elhivatott gyakorlati szakemberek, a hivatásos vadászok nélkül nem tartozna az élvonalba a megye vadgazdálkodása.

Dr. Szekrényes Tamás, a megyei vadászkamara hivatásos vadász alelnöke a kamara elnöksége nevében köszöntötte az egybegyűlteket. A hivatásos vadászok mindennapi munkáján túl idén részt vettek a vadgazdálkodók és az agrárium szereplői által igencsak várt, gyakorlatias, jól alkalmazható vadkárprotokoll kidolgozásában is. Veszprém megyében 179 hivatásos vadász dolgozik, sokan közülük állami erdőgazdaságoknál. Tisztelet illeti őket mindennapi áldozatvállalásukért, de tisztelet illeti azokat az elődöket is, akik a szív és az ész harmóniájával megteremtették a jelen és a jövő vadgazdálkodásának kereteit. A ma vadőreinek munkája továbbá nélkülözhetetlen a 2021-es „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállításra való sikeres felkészülés során is.

A köszöntő beszédek elhangzása után került sor a Hubertlaki Keresztek átadására. A kimondottan a hivatásos vadászok elismerésére alapított kitüntetést idén Süveges György, Johanidesz Péter és Maróti Béla vehette át, méltatásukat ide kattintva olvashatják.

A Hubertlaki emlékhelynél történt megemlékezés záróakkordjaként koszorút helyezett el a hivatásos vadászok emlékhelyénél Varga László a Bakonyerdő, és Ugron Ákos Gábor a Verga Zrt. képviseletében, a vadászkamara részéről pedig Jámbor László országos és Pap Gyula megyei elnök.

Tovább a teljes cikkre...