szalonkavadászat,  elmaradt a tüntetésA Magyar Vadászlap közleménye szerint elmarad a szeptember 18-ára tervezett szalonka-demonstráció. A tüntetés azért hiúsult meg, mert az érdekképviseleti és érdekvédelmi szervezetek jelezték; nem kívánnak csatlakozni a kezdeményezéshez, s a részvétel is alacsony lett volna.

A tüntetést a Magyar Vadászlap szervezte volna, felhívásukat a 2008-as szeptemberi számban olvashattuk. A megmozdulás célja a tavaszi szalonkavadászat visszaállítása, a vadászati kultúránkat ily módon csorbító törvénykezés elleni csendes, békés fellépés lett volna.

Az újságban az alábbi sorok olvashatók: "Szerkesztőségünk vállalja a szeptember 18-i, Diana napjára eső tüntetés megszervezését, hivatalos bejelentését, stb. még akkor is, ha az érdekvédelmi, érdekképviselet szervezetek nem kívánnak a tüntetőkhöz csatlakozni.". Természetesen az imént említett szervezetek jelezték, hogy ez így lesz, s nem csatlakoznak az igazságtalansággal szemben kiálló vadászok mellett. Itt persze felvetődik a kérdés, vajon milyen érdeket is képviselnek ezek a szervezetek... Az biztos, hogy nem azokét a vadászokét, akik nem hajlandók csendben tűrni, hogy ez történjen.

A nagyobbik gond azonban az, hogy az előre meghirdetett minimális létszám sem jött volna össze a visszajelzések szerint, s nem ment volna el 1000 vadász az érdekeit megvédeni, képletesen szólva felemelni hangját az igazságtalanság ellen. Ha valami, akkor ez az igazán szomorú, s ilyen hozzáállással - lehet, hogy keményen hangzik - nem is érdemlik meg a magyar vadászok, hogy újra a szalonkával nyíljon meg a vadászidény. Hány magyar vadász is van jelenleg az országban? Mintegy 50 ezer aktív vadász, s egy tízezer fős hivatásos személyzet...

A szalonkavadászat tavaszi idényének eltörléséről korábban beszámoltunk már, interjút is közöltünk a témával kapcsolatban Pechtol Jánossal, melyeket a kapcsolódó linkek között el lehet érni.

A cél, hogy legalább ezer magyar vadász a személyes megjelenésével és egy petíció átadásával fejezze ki a tavaszi szalonka-vadászat megszűnése miatti érdeksérelmét, kudarcba fulladt. A szervezők köszönetet mondanak mindazoknak, akik részvételi szándékukat jelezték, de az utolsó sorban szomorúan csak a felhívás végéből lehet idézni.

"Eltemetjük a tizenhat éve működő Dublé Díjunkat."

Forrás: Szent Korona Rádió