vadászbaleset két társára lőtt a vadászKét vadászra lőtt rá egy társuk szerda hajnalban, a Bakonyban, Farkasgyepű határában; az egyik vadász életveszélyes, a másik súlyos sérüléseket szenvedett. A vadászati hatóság vizsgálata előzetesen megállapította, hogy mindhárom vadász hibázott. A vadász magaslesen tartózkodott, amikor a csalitosból mozgást hallott, s vaddisznónak vélve a csörtetőket lövéseket adott le fegyverével - mondta el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, hozzátéve: kiderült, hogy a helybeli vadász két társát sebesítette meg a hajnali derengésben.

Az egyik vadász életveszélyes medencesérülést, a másik súlyos combsérülést szenvedett, mindkettőjüket mentőhelikopterrel szállították kórházba - tette hozzá Váradi Piroska.

A rendőrség megkezdte az ügy vizsgálatát, akárcsak a Veszprém megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Vadászati Hatósága.

Utóbbinak az előzetes megállapítása szerint a társait megsebesítő vadász súlyosan megszegte a vadászati törvény előírásait, mert anélkül adott le lövést, hogy egyértelműen felismerte volna, mire lő. A sebesültek pedig abban hibáztak, hogy elhagyták saját biztonsági körzetüket és átmentek a "szomszéd" vadász körzetébe, ahol a baleset bekövetkezett.

Forrás: MTI