vadász lőtt le vadászokatVaddisznónak nézte, és meglőtte két társát egy vadász Veszprém megyében. A Jári-patak menti vadásztársaság elnökét súlyos combsérüléssel, kísérőjét életveszélyes hasi sérüléssel szállították kórházba. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást a lövéseket leadó férfi ellen. A vadásztársaság általános elnökhelyettese Sirman Ferenc, a földművelésügyi tárca szakállamtitkára.
Súlyosan megsebesítette két társát egy vadász a Farkasgyepű, Bakonyjákó és Döbrönte közötti vadászterületen tegnap hajnalban. N. Sándort, a Jári-patak menti vadásztársaság elnökét comblövéssel, kísérőjét, egy negyven év körüli férfit pedig életveszélyes hasi sérüléssel, mentőhelikopterrel szállították a veszprémi kórházba. Ügy tudjuk, délutánra mindkettőjük állapota stabilizálódott.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a lövéseket leadó nyugalmazott katonatiszt, S. György ellen. A nyomozás elsődleges adatai szerint tegnap hajnalban S. György, illetve N. Sándor és kísérője két egymás melletti körzetbe, szabályszerűen regisztrálta magát a vadásztársaság beíró-könyvében. Később az elnök és társa leereszkedett a lesről, és elhagyta a kijelölt biztonsági körzetet. Áttértek a szomszédos vadász körzetébe, ahol egy magaslesről S. György észlelte a mozgásukat. Elmondása szerint azt hitte, vaddisznó csörtet a csalitosban, és többször rájuk lőtt. Az ügyben vizsgálatot indított a vadászati hatóság is. Információink szerint a lövéseket leadó S. György ellen orvvadászat miatt korábban már indult rendőrségi eljárás. A combsérülést szenvedett N. Sándor három hónap után, alig néhány nappal ezelőtt kapta vissza engedélyét, amit különféle szabálytalanságok miatt vontak meg tőle. A vadásztársaság gazdasági vezetője, a felügyelőbizottság elnöke, illetve vadászmestere pedig két héttel ezelőtt beadta lemondását - tudta meg lapunk. Sirman Ferenc, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára ugyanakkor megerősítette információnkat, hogy ő a vadásztársaság általános elnökhelyettese.

A földművelésügyi tárca közleménye szerint a társait megsebesítő vadász súlyosan megszegte a vadászati törvény előírásait, mert anélkül lőtt, hogy egyértelműen felismerte volna a célpontot. Hibáztak a sebesültek is, mivel elhagyták saját biztonsági területüket, és átmentek a „szomszéd" vadász körzetébe.

Forrás: Magyar Nemzet