sam0903Farkasgyepualairas1A Veszprém Megyei Kormányhivatal együttműködési megállapodást kötött a Bakonyerdő Zrt.-vel.

A megállapodás szerint a vadászati hatóság részére a jövőben az erdészet biztosítja a kihelyezett trófeabírálat lehetőségét. A dokumentumot Takács Szabolcs kormánymegbízott és Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója írták alá.

A Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. összesen mintegy 63 ezer hektár földrajzilag változatos és vadban gazdag vadászterületen gazdálkodik. Az eredményes vadgazdálkodás feltétele a folyamatos élőhelyvédelem, ezért kiemelten fontos az erdő és a benne élő vadállomány egyensúlyának megteremtése. E célt szolgálja az együttműködés, amelynek keretében a Bakonyerdő Zrt. vállalja a vadászati szakhatóság szokásos trófeabírálatának megszervezését az erdőgazdaság által biztosított, kihelyezett helyszínen.

Takács Szabolcs kormánymegbízott az együttműködés megkötésekor hangsúlyozta, hogy a kihelyezett trófeabírálattal egyszerűbbé válik az ügyfelek trófea bemutatási kötelezettsége, ami megkönnyíti és eredményesebbé teszi a résztvevő vadászati hatóságok trófeabírálati kötelezettségének teljesítését is. Az esemény egyben lehetőséget teremt a vadászati területen dolgozók találkozására és tapasztalatcseréjére is.

Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy országosan is példaértékű ez az együttműködés. A most kapott bizalom pedig arra kötelezi őket, hogy továbbra is fegyelmezetten lássák el azokat a feladatokat, amelyeket rájuk bízott a tulajdonosi joggyakorló. Szólt arról is, hogy ebben a kivételes helyzetben – a kihelyezett trófeabírálatok során – fontos ismeretekhez juthatnak a kollégáik, akik elhozzák bírálatra az adott időszakban terítékre került trófeákat.

A megállapodás értelmében a pápai, devecseri, farkasgyepűi és bakonybéli erdészetek területéről származó trófeák kihelyezett trófeabírálatának megszervezését és helyszínét biztosítja a Bakonyerdő Zrt. A gím trófeák vizsgálatát szeptember 20 és szeptember 30 között két napon át végzi a vadászati hatóság, míg a dám és muflon bikák trófeáinak minősítésére október 20 és október 30 között, egy napon kerül majd sor a Fargyesgyepűi Erdészetnél.

Forrás: Veol