vadászlovaglás és rókakergetésÚjból vadászlovaglást rendezett a dél-zalai falu környékén Takács Ferenc helyi birtokos. A rendezvényen mintegy kéttucatnyi lovas, valamint számos kísérőjük vett részt. Sok kiváló lovas él a környéken, s meglehetősen ritkán találkoznak

A hagyományokat azonban nem pontosan másolták a vadászlovasok: nem igazi rókát üldöztek, hanem egyik társukat, aki azért egy rókafarkat cipelt magával. Ebből már könnyű kitalálni, hogy kopók sem kísérték a lovasokat, hiszen a vadászkutyáknak nem lett volna mit hajtaniuk.

- A kisebbik fiam lesz a róka, őt üldözzük egy 32 kilométeres kör során, melynek vége a kiindulópontunk, a házam előtti tér lesz - magyarázta Takács Ferenc. - Közben pedig egypár órára megállunk az örömhegyi kulcsosháznál, ahol finom ebéd vár majd minket. A főszervező megjegyezte: Kisrécse környékén kiváló lovasok élnek, sok a hobbilovas is, s ők meglehetősen ritkán találkoznak. Egyfajta hiányt pótol tehát a vadászlovaglás, mely próbálja összekovácsolni a lovasok csoportját.

- Nagyon régóta lovagolok, és azért vállaltam fel ennek a rendezvénynek a megszervezését, mert azt reméltem, hogy a többieknek is megjön a kedve hasonló események megszervezéséhez - tette hozzá Takács Ferenc.

Eközben a folyamatosan érkező lovasok a reggeliző asztal köré gyűltek, ahol sok finomság várta őket. Nem is hagyták ott nagy örömmel a terítéket, az indulás emiatt kissé elhúzódott.

Végül azonban útnak indult a lovasok csapata, kísérőik pedig szekereken és terepjárókon követték őket. Hosszú út várt rájuk, de mindenki teljesítette a távot - este pedig hajnalig táncoltak a bálban.

Forrás: Zalai Hírlap