szarvasgmba1A közmédia beszámolói szerint Szerémségben, a Szávaszentdemeterhez közeli Jarak település határában két férfi holttestét találta meg a rendőrség, akiknek a halálát lőfegyverek okozták.

Az élettelen testeket reggel 8:30-kor találták meg a belügyi szervek munkatársai.
Eközben a szávaszentdemeteri kórházban másik két ellátásra szoruló sérült férfit szállítottak be, akiket azzal vádolnak, hogy elkövetői lehetnek a gyilkosságnak.
A feltételezett tettesek a 38 éves D.E. és a 36 éves N.E., akik testvérek, mint ahogyan a két áldozat Stanislav és Predrag Jeličić is testvérpárok voltak.
A szerb média szerint a gyilkosságig fajult összetűzés a szarvasgomba miatt történt.

A két testvérpár gombászni volt és a szarvasgombán vesztek össze, a vita előbb dulakodásig, majd tettlegességig fajult, amikor is a futaki származású Jeličić-ék fejszét ragadtak és megtámadták a másik két férfit, akik azonban pechükre pisztollyal mentek aznap gombászni. A fegyvert rántó testvérpár, akik szintén megsérültek önvédelemre hivatkoznak.

A szakértők szerint a szarvasgomba szezon csúcsa novemberben van, de az idei nedves és meleg ősz kifejezetten kedvezett a gombafajtáknak. Az értékes gomba kilójáért több száz eurót is fizetnek a kereskedők.

Forrás: Délhír