55kg-os egy-agyarú elefántJean-Pierre M. küldte nekünk ezt az érdekfeszítő mozambiki történetet, amely egy igen öreg, 3.7 m-es és 55 kg-os egy-agyarú elefánt követésekor esett meg vele. Didier telefonál a Pniel African Safaris-tól, hogy vadonatúj mozambiki területükön kilőhetek egy problémás elefántot, de csak ha azonnal indulok. Öt perc gondolkodás után beleegyezem, és három nap múlva már Beirában vagyok. Ott már vár Victor, a társaság egyik vadásza, és azonnal indulunk Északra. Fáradságos út után elérjük Namanoi körzetét, ahol az állat vonul.

Kiépítjük az alaptáborunkat, és másnap reggel 5-kor indul is a vadászat. Négy napig tart majd, méghozzá fölöttébb intenzíven. Az elefánt ugyanis folyamatos mozgásban van két, egymástól 40 km távolságra eső terület között. Lankadatlanul követjük, ott alszunk, ahol épp ránk esteledik. A lábam már vérben úszik a vízhólyagoktól. Ilyenkor, az esős évszakban a hőmérséklet már 11 órakor 42 fok. Mindezek ellenére hihetetlenül szép és izgalmas a vadászat.

A negyedik nap közepe táján végre személyes közelségbe kerülünk vele. Két órán át bújócskázunk, ugyanis az ormányos kiszagol bennünket. Kétszer ránk is támad. A másodiknál lövőhelyzetbe kerülök, és el is kapom. Két koponya- és egy szívlövés végez e gyönyörű egyagyarúval, korát kb. 70 évesre becsülik. A legszebb vadászélményem. Bármikor megismételném.”

Forrás: Élményvadász