vadaszati muzeum kiallitas hatvanFolyamatos a munka a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban, az intézményben számos felújítás zajlik a járvány ideje alatt is. Új tárlatokkal és több száz kiállítási darabbal bővült a helyszín, illetve interaktív informatika eszközökkel készülnek a látogatóknak.

A Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum munkatársai a járvány ideje alatt sem tétlenkednek. Az intézményben folyamatosan dolgoznak. Számos újdonsággal készülnek a nyitásra: felújítják a tárlatokat, illetve több száz kiállítási tárggyal és új berendezésekkel várják a látogatókat. Mindezek mellett kialakítottak egy fegyvertermet, egy trófeatermet és egy vadász szalont is, illetve új időszaki kiállítást hoztak létre.

Kiemelt figyelmet fordítanak az intézmény online platformjaira is, így tartják a kapcsolatot a múzeum iránt érdeklődőkkel.

– Különböző videó sorozatokat gyártunk a közösségi oldalainkra, ezekben ízelítőket adunk a múzeum felújításának részleteiről is, illetve ismeretterjesztő videókat is készítünk. Informatika eszközökkel is bővült az intézmény, ezek segítségével a gyerekeknek játékosan mutatjuk be a kiállításokat, a felnőttek számára pedig plusz információt nyújtanak az új berendezések – részletezte Nagy-Hanula Viktória, a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum igazgatóhelyettese.

2021-ben Magyarország szervezi az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítást, amelynek egyik kiemelt vidéki helyszíne a hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum. Az újranyitást követően számos, a világkiállításra felvezető programmal készülnek a múzeum munkatársai.

Forrás: Hatvani Hírlap