regedozo gyerites szabolcs2021. március 13–20. között zajlott a III. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ragadozógyérítési hét. A mostoha, szeles időjárás ellenére újra szép eredmények születtek. Gratulálunk a sikerhez és további jó egészséget kívánunk vadászainknak.

Március 20-án lezárult a III. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ragadozó gyérítési hét. Rendhagyó módon a járványügyi helyzet miatt nem készülhetett közös teríték, hanem az egyénileg elkészült terítékeket összesítette a szervező Szabolcs megyei Vadászkamara. Összesen 23 vadászatra jogosult vett részt az akcióban.

A számok elismerésre méltóak, hiszen összesen 602 ragadozó került terítékre. Ebből 447 volt szőrmés, és 155 szárnyas. Emelkedett a sakál darabszáma és a sakált elejtő jogosultak száma is. Több társaságnál is most került elő először ez a faj, jelezve a további feladatokat a hivatásos vadászoknak.

A Tiszamenti Tájegység jogosultjai idén is egységesen részt vettek az akcióban. Nem hiányoztak a Nyírségi Tájegység hivatásos vadászai, csakúgy, mint a Felső-tiszavidéki Tájegység elhivatott társaságai sem

Alább közöljük a részletes eredményeket, ezzel is megköszönve és elismerve a résztvevők munkáját. Őszintén reméljük, hogy az őszi apróvad vadászatokon már meg fog mutatkozni az aktív tavaszi ragadozógyérítés hatása.

Jó egészséget kívánunk minden vadásztársunknak.
Fazekas Gergely titkár

Forrás: OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megye