rendorsegA fonyódi nyomozók a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével két személy ellen indítottak eljárást.

Az eljárás adatai szerint 2021 januárjában Buzsák külterületén, az akkor még ismeretlen tettesek engedély nélkül elejtettek egy gímszarvas bikát, a trófeát pedig levágták. A hivatásos vadász tetten érte őket, de zsákmányukat hátra hagyva elmenekültek. A fonyódi rendőrök az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket a Terrorelhárítási Központ munkatársai 2021. április 21-én elfogtak és előállítottak a Fonyódi Rendőrkapitányságra.

A lengyeltóti orvvadászoknál tartott házkutatás során többek között több, feltehetően lőfegyvert vagy annak utánzatát, lőszereket, lőszerhüvelyeket, távcsöveket, hangtompítót, számszeríjat, valamint vadhúst foglaltak le.

A nyomozók az 52 éves férfit – őrizetbe vétele mellett - orvvadászat bűntett és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, 45 éves társát pedig lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Forrás: Police