rendorseg helyszineloA rendőrök a Tisza MEKTO és a Terrorelhárítási Központ embereinek segítségével fülelték le az elkövetőket.

Ismeretlen személy bejelentése alapján indított nyomozást a Szolnoki Rendőrkapitányság március 3-án – írja a police.hu. A bejelentés arról szólt, hogy egy rákóczifalvi lakos engedély nélkül tartott fegyverekkel rendelkezik és orvvadászik.

A rendőrök részletes és széleskörű adatgyűjtést végeztek, melynek során kiderült, hogy a férfi a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható, valamint megállapították a feltételezett elkövetők körét is.

A Szolnoki Rendőrkapitányság a Tisza MEKTO és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével elfogta és előállította a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket. Az érintettek lakhelyén és autóikban végrehajtott kutatás során fegyvereket, lőszereket, valamint kábítószergyanús őrleményt találtak és foglaltak le a nyomozók.

A jogsértők gyanúsítotti kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését beismerték. A Szolnoki Rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Forrás: Szoljon