európai erdők heteHazánk is csatlakozott az európai erdőkért indított mozgalomhoz. A programsorozat nyitóeseménye az ország legrégibb erdei iskolájában lesz. A Pilisi Parkerdő Zrt. október 20-án írja alá az IUCN nemzetközi természetvédelmi szervezet által indított Countdown 2010 mozgalom csatlakozási nyilatkozatát. Magyarország is csatlakozott az Európai erdők hete című rendezvénysorozathoz, az egyik kiemelt témakör a zöldfelületekért végzett közös munka. Az Országos Erdészeti Egyesület itthon tizenkettedszer rendezi meg az erdők hetét. Önként kínálkozott, hogy e két alkalmat egybekapcsolva, október 20-án emlékezzenek meg a szakemberek és a természet kedvelői az ország legrégebbi működő erdei iskolájának, a Mogyoró-hegyi Erdei Művelődés Ház (EMH) húszéves fennállásáról. A tájba illő, természetes anyagokból emelt, különlegesen díszített épület számos díjat nyert. A nyilvános eseményen a Pilisi Parkerdő Zrt. aláírja

az IUCN nemzetközi természetvédelmi szervezet által indított Countdown 2010 mozgalom csatlakozási nyilatkozatát. A dokumentumban a vállalat a természetközeli erdőgazdálkodás térségbeli kiterjesztésére, a környezeti nevelés fejlesztésére, valamint a hivatásos és civil természetvédelemmel való együttműködésre tesz vállalásokat.
Az ünnepi program után a térségben működő szakmai és civilszervezetek képviselői a környezeti nevelés és a természetközeli erdőkezelés regionális lehetőségeit vizsgálják meg.

Az EMH gondolt a kicsikre is: az évforduló alkalmából rajz- és esszépályázattal, ünnepi rendezvényekkel készülnek. A programokról részletes tájékoztatót az iskola hírleveleiben küldenek, amelyre a Parkerdo.hu-n lehet feliratkozni.
A művelődési ház elődje 1979-től Jurta-tábor néven fogadta az iskolásokat. Több ezer fiatallal szerettették meg a természet értékeit. A művelődési házat legutóbbi országjárásán Sólyom László köztársasági elnök is felkereste.

Forrás: Magyar Hírlap