medvetamadasA szerdai nap folyamán két olyan eset is történt Hargita megyében, hogy medvével találkozott az ember, az egyik szerencsétlenül sült el.

Az uh.ro hírportál tájékoztatás szerint egy juhászra egy Csíkszentmihály közeli esztenán támadt rá a vadállat, több sebbel és egy töréssel szállítottak a 63 éves férfit a csíkszeredai kórházba – tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője.
A bal alkarja eltört, de a hasi harapásokat könnyen megúszta, állapota stabil, sokkal rosszabb is történhetett volna – mondta a mentőorvos.

A másik eset a Gyilkos-tónál történt.
Délután 2 órakor két bukaresti turista hívta a 112-es számot, amikor bocsos anyamedvével találkoztak a Kis-Cohárdra vezető ösvényen.
A csendőrök tanácsára csalinak hátrahagyták élelmeiket, és óvatosan visszavonultak a helyszínről. A segítségükre küldött csendőrcsapat kíséretében szerencsésen visszaértek a telepen hagyott autójukhoz. Az ereszkedés közben még egy túrázó férfit visszafordítottak az ösvényről, közölte a Hargita megyei csendőrség.

Forrás: Berek