27 fehovaAz évről évre megújuló kiállítás tárt karokkal vár minden vadászt, erdészt, horgászt és természetkedvelőt.

A vadászokat idén is érdekes trófeakiállítás várja február 17-20. között a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Az érmes magyar gím és dám trófeák és a Nadler szemle mellett madarak foglalják el helyüket a központi bemutatón. A vadászható fajok mellett külön szekciót kapnak a védett és fokozottan védett fajok is.

Brian Jarvi „Afrikai Menazséria” című monumentális alkotásának eredetije az egyik legnagyobb amerikai természettudományi múzeumban van kihelyezve, de a művész által készített mindössze 20 reprodukcióból egy példány az idei FeHoVa-n lesz látható.

Idén lenne 91 éves Muray Róbert grafikus- és festőművész, akire műveiből összeállított bemutatóval emlékeznek. Milyen volt a vadászat elmúlt 140 éve? Az OMVV fotóit nézegetve felidézhetjük a múlt legérdekesebb, legszebb pillanatait.

A vadász színpadon a közönségkedvenc programok követik majd egymást: trófeabírálati bemutató, sólyomröptetés, kutyabemutatók, fegyvertartási és -kezelési tanácsadás. A FeHoVa szombatján, a vadászkürtösbemutató és verseny után, immár 10. alkalommal foglalják el a vadász színpadot a lelkes jelentkezők, hogy összemérjék tudásukat a FeHoVa Kupa Nemzetközi Szarvasbőgő Bajnokságon.

A fegyverkedvelőket várja a megújult Magnum Lőtér, ahol kipróbálhatják a felsorakoztatott arzenált. Aki békésebb vizekre evezne és inkább az olvasás köti le, az a Könyvklub standja mellett a Hunor webmagazin, a Magyar Vadászlap vagy akár a Világjáró Vadászok Klubjának standján is találhat könyveket, melyeket egyből dedikáltathat is az írókkal.

A hagyományokhoz híven a horgászok számára a kiállítói kínálat mellett a kiállítási terület minden szegletében található majd valamilyen program, hiszen többek között lesz pergető medence, fárasztó szimulátor és etetőhajó teszt-tó is, de a legnagyobb látványosságot idén is az óriásakvárium jelenti. A horgász színpadon élménybeszámolók, termékbemutatók, tanácsadás, ismeretterjesztő előadások láthatók majd, az Energofish pedig extra nyereményjátékkal készül. Annak is érdemes lesz kilátogatnia a FeHoVa-ra, aki még csak most ismerkedik a horgászattal, hiszen a MOHOSZ standon horgász suli várja a gyerekeket és a horgász vizsgát is le lehet majd tenni.

Forrás: Szeretlek Magyarország