őzbakra vadásztak etikátlanulA két vizsgázott sportvadásznak tudnia kellett, hogy ősz végén tilos őzbakra vadászni. Reflektorokkal világítottak a vadak szemébe, úgy lőtték ki őket. Egy szegedi vállalat vezérigazgatóját gyanúsítja a rendőrség azzal, hogy társával engedély nélkül lőtt ki két őzbakot Domaszék határában. 

Az állatokat reflektorokkal világították szembe, hogy ne tudjanak elmenekülni, majd fejbe lőtték őket. Ezzel alapvető etikai szabályokat sértettek meg. "Trófeás nagyvadat fejbe lőni etikátlan, és a vadásztársadalom ezt elítéli" - mondta Juszku István, a Domaszéki Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság fővadásza. 

A tiltott területen vadászókat ő vette észre, és ő értesítette a rendőrséget. Az orvvadászokra akkor csaptak le a rendőrök, amikor éppen az elejtett vadakat dolgozták fel egy tanya udvarán. 

"Kollégáim lefoglalták az elejtett állatokat, a fegyvereket és mindazokat az eszközöket, amelyek a feldolgozásukhoz szükséges volt. Ezenkívül a házkutatáson négy olyan trófeát is találtak, amelyek semmilyen hatósági bizonylattal nem voltak ellátva" - mondta Tuczakov Szilvána a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Ősz végén az őzbakokra nem lehet vadászni. Ezt tudnia kellett a két férfinak is, hiszen a szomszédos vadásztársaság tagjai, vizsgázott sportvadászok. Úgy tudni, hogy a két sportvadász már évek óta lövi engedély nélkül a környéken a vadakat. A vadásztársaságnak több millió forintos kárt okoztak.

Forrás: FH