világbajnok trófeákban hazánlk élenjárAz idei vadállomány nagyon jónak mutatkozik, hiszen jó volt a természetes szaporulat, köszönhetően a kiváló időjárásnak. Az apróvad - elsősorban nyúl és fácán - elejtésével októberben elkezdődött a vadászszezon.
Az idei vadállomány nagyon jónak mutatkozik, hiszen - ahogy a szakemberek mondanák - nagyon jó volt a természetes szaporulat, köszönhetően a kiváló időjárásnak. A nagyvad elejtése csak később kezdődik, de az elmúlt évekhez hasonlóan ott is kiváló zsákmány ígérkezik.

- Nem olcsó mulatság a vadászat: amellett, hogy több vizsgát is le kell tennie, a leendő vadásznak be kell lépni egy vadásztársaságba, amelynek éves tagdíja elérheti az egymillió forintot is. Ezen felül van még a felszerelés, ami ugyancsak több százezer forintba kerülhet - mondta lapunknak

SÖRÖS JÓZSEF, egy alföldi vadásztársaság elnöke. Ennek ellenére a sportnak sok a neves hazai hódolója (elég csak CSÁNYI SÁNDORRA, az OTP elnök-vezérigazgatójára, BODROGI GYULA színészre vagy CSANK JÁNOS futballedzőre gondolni), de a külföldiek körében is igen népszerű hazánk mint vadászterep, mert a magyar szarvasbikák agancsa világszerte elismerésnek örvend. - Hazánkból kerül ki a legtöbb világbajnok trófea. Ezeknek az ára akár több millió forint is lehet, de egy „mezei" szarvasbika agancsa is több százezer forint - mondja az elnök. - Az őzeknek kisebb a trófeája, de egy félkilós darab így is félmillió forint. A vaddisznó agyaránál elsősorban a hossz dominál: egy húsz centis példányért 3-400 ezer forintot is elkérhetnek a külföldi vadásztól - számol be a tarifákról a fővadász, aki szerint idén is sok külföldi vadász járja majd erdeinket egy-egy világbajnok trófea reményében.

Forrás: Napi Ász