kunfeherto vadaszverseny12022. augusztus 20-án, Bács-Kiskun megyében, Kunfehértón, az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete koronglövészeti versenyt szervezett megközelítőleg 50 vadász részvételével – közölte lapunkkal Fehér Péter, ballószögi vadász.

A XXIX. Szent Hubertus napi lőversenyen a megye vadászai mellett, vendég kategóriában más megyékből is részt vehettek versenyzők. A jól szervezett versenyen összesen négy pályán mérhették össze tudásukat. Összesen 25 skeet, és 75 darab korongra a compakt sporting szabályai szerint lehetett lövést tenni. Fehér Péter, ismert megyei koronglövő élete egyik legjobb teljesítményét nyújtotta.

Fehér Péter szenior kategóriában, valamint a Bács-Kiskun megyei felnőtt „A” kategóriában is, a második helyezést érte el, aki idén töltötte be a 63-ik életévét. A mostani versenyen 100 korongból 92-őt tudott eltalálni Kunfehértón.

kunfeherto vadaszverseny2

Amíg Békés megyében a golyósfegyverrel történő versenyek a dominánsak, addig Bács-Kiskun megyében a koronglövészet terjedt el. A megye versenyzői és a vendégek már a szeptember 3-án megrendezésre kerülő éves megyei körverseny kiskunmajsai fordulójára készülnek, amelyet Kiskunmajsán, a Hunor Vadásztársaság lőterén szerveznek meg. A versenyre még lehet jelentkezni – tájékoztatott Fehér Péter, ballószögi vadász.

Bács-Kiskun megyei felnőtt „A” kategória győztesei: Szarka József (93), Fehér Péter (92), Zöldág János (91)

Szenior kategória győztesei: Kiss Tibor (97), Fehér Péter (92), Gál Sándor (81)

Írta: Dr. Szilágyi Gergely / Fotó: Fehér Péter

Forrás: Agrojager