tatai vadlúd sokadalomA tatai Öreg-tó hétvégi lehalászását követően a tavat máris birtokba vették a vadludak. Körülbelül 200 vadlúd, többségében nagy lilik és vetési lúd hangoskodik a város ölelésében fekvő tavon.

A tatai Öreg-tó hétvégi lehalászását követően a tavat máris birtokba vették a vadludak. A körülbelül 200 vadlúd, többségében nagy lilik és vetési lúd valóban az első csapatnak tekinthető. Számuk napról-napra folyamatosan növekszik majd, és a tó leeresztésével fokozatosan kialakuló zátonyok megjelenésével, illetve az első igazi téli fagyok beálltával ugrásszerűen nő a számuk.

Hogy megdől-e a tavalyi rekord, amikor is a Vadlúd Sokadalom idején mintegy 25 ezer liba éjszakázott a tatai Öreg-tavon, még nem lehet tudni, de az MME Komárom-Esztergom megyei Csoportjának szakemberei szerint idén is nagyjából 25- 30 ezres csapatokra lehet számítani.

A vadludak tiszteletére november 28 és 29. között idén már nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Tatai Vadlúd Sokadalom, melyre a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szeretettel vár minden természetszeretőt.

Forrás: Szent Korona Rádió