orvvadászokat  fogott a kutyaBravúros nyomkövetés eredményeként fogott el két orvvadászt Székely Tamás zászlós és Balu névre hallgató kutyája. Erdészek figyeltek fel nemrég ismeretlenek jelenlétére a Borsfát Valkonyától elválasztó erdőben. Az idegenek szándékait már az is sejteni engedte, hogy nagy fényerejű lámpákkal kutatták a területet, ám végül mindent tisztázott egy, a fegyverükből származó lövés.
- Az erdészek üldözőbe vették az orvvadászokat, s közben értesítették a rendőrséget is - idézte fel a történteket Székely Tamás zászlós. - A járőrök villámgyorsan a helyszínre érkeztek, s az időközben a kocsijukat hátrahagyó vadorzók autóját biztosították, gondosan ügyelve, hogy a nyomokat meg ne semmisítsék. Bennünket hajnali kettőkor riasztottak, nem sokkal később már a kutyámmal a helyszínen voltunk.

A zászlós - látva, hogy kollégái mindent megtettek annak érdekében, hogy a nyomokat biztosítsák - bizakodva szólította fel kutyáját a tettesek autójának anyósüléséről való szagminta vételére. Balu nem is tétovázott, azonnal, határozottan jelezve a nyomot, indult az erdő belseje felé. - Kisvártatva rábukkantunk egy frissen elejtett szarvas tetemére, az orvvadászok tehát zsákmányukat hátrahagyva menekültek tovább - folytatta az üldözés történetét a zászlós. - Ezzel azonban nem tudták megzavarni a kutyámat, Balu pillanatnyi bizonytalanság nélkül követte a felvett szagot. Néhány száz méter után pedig jelezte, hogy egy fa mögött ott bujkál az egyik elkövető. Az illetőt azonnal megbilincselték, és visszakísérték a járőrkocsikhoz. Ekkor újabb feladat várt Balura: ezúttal a sofőrülésről kellett szagmintát vennie, és azt követnie. A német juhász nyomozókutya ezt is hibátlanul teljesítette.

- Ismét eljutottunk a szarvas teteméig, majd új irányba fordultunk - hallottuk Székely Tamástól. - Kicsit tovább kellett mennünk, mint az előző esetben, de végül ugyancsak egy fa mögött lapulva megtaláltuk a tettestársat is. Természetesen őt is őrizetbe vettük. A helyszíni szemle során ráadásul a tettesek által használt, menekülés közben eldobott fegyver is előkerült. Mindkét orvvadász ellen büntetőeljárás indult. A kutya előbb az egyik, majd a másik tetteshez vezette el a rendőröket.

Forrás: Zalai Hírlap