coywolfMi történik, ha egy prérifarkast farkassal kombinálunk? Nos, természetesen egy coywolfot kapunk!


Félig prérifarkas és félig farkas, ennek a kutyafélének a megjelenése és az alkalmazkodóképessége a prérifarkaséhoz hasonló, valamint a farkasok méretét és társas falkastratégiáját örökli. Míg a „coywolf” nevetséges, kitalált lénynek tűnhet, valójában ma már létező állatokról van szó, amik meghódítják Észak-Amerikát. Nos, legalábbis az északkeleti részeken - írja a Roaring Earth.

Hogy történt ez? Néhány évszázaddal ezelőtt a farkasok egykor gyakoriak és széles körben elterjedtek voltak Észak-Amerikában. Szürke, keleti erdei és vörös farkasok népesítették be a kontinens erdeit és síkságait. Vapitit, hódot, bölényt, jávorszarvast és más nagyvadat zsákmányoltak, és a populációszabályozás természetes láncszemeként működtek.

Ugyanakkor juhokat, szarvasmarhákat és egyéb haszonállatokat is zsákmányoltak, ennek okán elterjedésük nagy részén sajnos teljesen kiirtották őket.

A farkasok kiirtásával az Egyesült Államok nagy részében a prérifarkas állomány növekedésnek indult, és kelet felé terjeszkedve, a keleti erdei farkasokkal szaporodott. Ettől nagyobbak és erősebbek lettek, és az általában magányos prérifarkasokkal ellentétben társas falkaállatokká váltak, lehetővé téve számukra, hogy elfoglalják azokat a régiókat, amelyeket korábban farkasok töltöttek be. Ma az Egyesült Államok északkeleti részén és Kanada délkeleti részén élnek.

Ennek ellenére még mindig nem olyan nagyok, mint a keleti erdei farkasok, így nem képesek olyan hatalmas zsákmányt elejteni, mint a jávorszarvas vagy egyéb szarvasfélék. Tudjon meg többet a coywolfokról a lenti videóban. Meglepő de, megtudhatja, hogy még a New York-i Central Parkban is élnek, barangolnak. - Közölte a Roaring Earth.

Nézze meg az alábbi videót, ha többet szeretne megtudni a coywolfról:

https://www.youtube.com/watch?v=Sd18fLEf_Cw

Forrás: Nimród / ifj. Pávkovics István