facanokA Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy sportvadász férfi ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. A férfi fácánvadászat közben célt tévesztve, sörétes lőszerrel vadásztársára lőtt.

A vádirat szerint a férfi sportvadász, vadásztársaság tagja, jogszerűen tart sörétes vadászfegyvert és hozzá tartozó lőszereket.

Az elkövető 2022. októberében, délelőtt, egyéni fácánvadászatot tartott borsodi települések közötti területen, amelyre meghívta egy sportvadász társát. Egy patak vonalát követve, egymással párhuzamosan haladtak bozótos, bokros terület két oldalán, amikor egy fácán felszállt, a vádlott a fegyverével a fácán irányába lőtt, azonban a lövés a tőle 25 méter távolságban lévő vadásztársát találta el.

A lövés következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett. A vádlott a sértettet egy földútra kísérte és telefonon orvosi segítséget kértek. Az ügyészség a vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedést indítványozott.

Forrás: Ügyészség