korongloveszetSikeresen lezajlott az Országos Jótékonysági Vadászat (OJV) alprogramjaként megrendezett III. Országos Jótékonysági Koronglövő Verseny első rendezvénye Debrecenben.


Az eseménynek az Apafai Lőtér adott otthont. A részletekről Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója beszélt a Nimród Vadászújságnak.

„Az országos koronglövő verseny az OJV egy alprogramja, mely 2 évvel ezelőtt jött létre a Jéri Tamás nevével fémjelzett felgyői Jerring lőtéren, ahol egyébként tavaly a második alkalommal is sikeresen rendeztük meg a programot. A gondolat, hogy a vadászathoz társítsunk egy koronglövő versenyt, két okból is indokolt: az egyik, hogy egy versenyhelyzetet teremtünk vele és így egy másik platformot is életre hívtunk, illetve nem utolsó sorban ezen a versenyen olyan résztvevők is megjelentek, akik nem vadászok, pusztán sportolók és ezzel létrejött a programnak egy sportos orientációja is. Az idei év ezen előzmények után már fejlődött, tekintve, hogy nem csak Felgyőn, hanem két másik helyszínen – Debrecenben és Babóton – is megszervezhettük a versenyt és ezzel az ország középső, keleti, valamint nyugati részében is biztosított a lehetőség.

Fantasztikusan jó érzés, hogy erre igény mutatkozott. Itt jegyzem meg, mi a kapcsolódni vágyó helyszíneknek örömmel adunk teret és lehetőséget a jövőben is.

Rendkívül fontosnak tartom továbbra is, hogy a jótékonysági vadászat a vadászatról szóljon, ez az alapkoncepció, hiszen mi elsődlegesen a 70 000 vadászt szólítjuk meg, de emellett elengedhetetlen, hogy a karitatív program szélesedjen és minél több formát, több alprogramot hívjunk életre.

A koronglövő alprogram nagyon sikeres, ezért a jövőben folytatjuk az együttműködési lehetőségek felkutatását, és hiszem, hogy jövő nyáron tovább bővül a helyszínek száma. Reálisnak látom az 5-6 helyszínt, ahol minden nyáron, hagyomány szerint eltérő időpontokban, akár egy bajnokságként értelmezve tudjuk megrendezni az eseményt. Ebben az időszakban – a gerle idény elején – még egyfajta gyakorlási lehetőséget is nyújt a vadászoknak, de természetesen, a lőtér időbeosztásának megfelelően, egyéb időpontokra is nyitottak vagyunk. A rendezvény következő állomása a felgyői Jerring Lőtér, ahova augusztus 27-én várjuk a résztvevőket, majd szeptember 9-én a Babóti Sportlőtéren folytatódik a program.”

Bővebb információ itt

Forrás: Nimród